Luontotyyppien punaisen kirjan verkkopalvelu avattu

Minkä luontotyyppien uhanalaistumiseen ilmastonmuutos vaikuttaa jo nyt? Entä millä luontotyypeillä kehityssuunta on arvioitu paranevaksi? Muun muassa näihin kysymyksiin löytyy vastaus Luontotyyppien punaisen kirjan verkkopalvelusta .

Palveluun on koottu luontotyyppien toisen uhanalaisuusarvioinnin tulokset (2018). Siellä voi selata yli 400 luontotyypin kuvauksia, valokuvia ja arviointiperusteita yksitellen tai tehdä yhteenvetoja ryhmittäin tai esimerkiksi uhkatekijöiden mukaan. Mukana ovat myös luontotyyppien esiintymiskartat, yhteensä noin 150 karttaa 10 km x 10 km -ruututietona ja yli 260 yleisempää karttaa esiintymisen painopisteiden mukaan. Verkkopalveluun lisätään uutta kuvamateriaalia mm. luontotyyppien alueellisesta vaihtelusta sitä mukaa kuin kuvia kertyy.

Luontotyyppien punaisen kirjan verkkopalvelu on kehitetty osana FEOn toimintaa. Yksi FEOn tavoite on parantaa luontotiedon saatavuutta ja käytettävyyttä Suomessa. Luontotyyppien verkkopalvelun on samankaltainen kuin jo aiemmin avattu lajien punaisen kirjan verkkopalvelu, joka esittelee yli 22 000 uhanalaisuusarvioinnissa tarkastellun lajin tiedot.

Itämeren hiekkarannat luontotyyppi
Itämeren hiekkarannat on erittäin uhanalaiseksi (EN) arvioitu luontotyyppi, jota uhkaavat umpeenkasvu, kuluminen ja rakentaminen. Umpeenkasvua aiheuttavat Itämeren rehevöitymisen lisäksi rehevöittävä laskeuma sekä vieraslaji kurtturuusun leviäminen. Kuva: Terhi Ryttäri
Jaa julkaisu
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sähköposti
Tulosta sivu
Tulosta